De Bowers & Wilkins Pi6 oordopjes zien er echt luxe uit en dat geeft je meteen het gevoel dat je iets goeds in handen hebt. Het geluid is prachtig, met een diepe, rijke bas die niet alles overstemt, en de hoge tonen klinken helder zonder echt schel te worden. Bij het luisteren naar muziek met veel instrumenten, zoals jazz of klassieke stukken, blijven de details mooi overeind, en dat is zeker een van de sterke punten van deze oordopjes.
Toch zijn er een paar nadelen. Wat mij vooral opviel, is dat ze na ongeveer een uur dragen oncomfortabel begonnen te voelen. Ze zijn wat aan de grote en zware kant, waardoor ze niet ideaal zijn voor lange luistersessies. Je merkt ook dat ze bij beweging iets uit je oren kunnen glijden, wat niet echt helpt als je actief bent. De batterijduur van 8 uur is niet slecht, maar als je een lange dag voor de boeg hebt, kan het net iets te kort zijn. Gelukkig is de oplaadtijd met het case snel, dus dat maakt het iets minder vervelend.
Wel ben ik erg blij met de multi-point functie, dit is iets waar ik veel waarde aan hecht en wat verder ook prima werkt!
De noisecancelling is prima voor rustige omgevingen, zoals een kantoortuin, maar als je in een lawaaiige ruimte bent, merk je dat het niet alles dempt. Voor het dagelijkse woon-werkverkeer is het echter voldoende.
Pluspunten
- Makkelijk te koppelen met meerdere apparaten.
- Snelle oplaadtijd via case.
- Uitstekende geluidskwaliteit
Minpunten
- Oordopjes glijden soms uit je oren bij beweging.
- Touch functies reageren soms wat te snel.
- Comfort kan beter